Her er nogen forslag til hvad din rolle kan være

Læs reglerne for forumet og find hjælp til hvordan du spiller rollespil her i dette forum.
Brugeravatar
Rahsna
Spilmester
Indlæg: 2494
Tilmeldt: lør 6. maj 2006 15:37
Geografisk sted: Fyn, Danmark
Kontakt:

Her er nogen forslag til hvad din rolle kan være

Ulæst indlæg af Rahsna »

Her er nogen forslag til hvad din rolle kan være, hvis du ikke selv har nogen ideer. Husk det er kun en liste med forslag og ønsker du at spille noget der ikke er på denne liste er du også velkommen til det.

Præst
Du kan være præst for alle guderne, men hvis du først vælger at blive præst kan du ikke blive andet. Præstens opgave varierer fra by til by, men ofte vil præsten stå for bryllupper, begravelser, bønner for at høsten skal blive god, og hvad du ellers selv kan finde på.

Magiker
Som magiker tilhører du ikke nogen bestemt gud eller retning, selvom din karakter naturligvis tilbeder en eller anden gud. Er du først magiker kan du ikke blive andet. Magikeren har ikke nogen fast opgave i en by, men vil ofte alligevel være beundret af indbyggerne for sine evner, og en magiker vil uden tvivl finde noget at hjælpe indbyggerne med for penge.

Læge
Byens læge udfører et vigtigt job, og en læge vil ofte være rig, hvis ellers lægen udfører sin opgave godt nok. Er du først læge kan du ikke blive andet. Nogen læger vil eksperimentere for at lære nyt mens andre er mere forsigtige. Det er op til dig at finde ud af hvordan din karakter skal være.

Smed
Byens smed laver ikke kun våben til vagterne, men reparerer også eksempelvis gryder der er ødelagte, eller knækkede vognhjul. Nogen smede er naturligvis bedre end andre, og smedens rolle i byen afhænger af smedens dygtighed. Er du først smed kan du ikke blive andet.

Alm. Borger
Som almindelig borger har du ikke noget fast erhverv, men bor i dit hus i byen og gør hvad du selv ønsker. Hvis du blot er almindelig borger kan du altid blive noget andet hvis du ønsker det og træner til det.

Vagt
Som vagt er det dit job at passe på byens borgere, både i og udenfor byen. Du skal også sørge for at byen er sikret mod fjender. Nogen vil mene at vagtrollen er kedelig, men ikke hvis flere vagter spiller sammen i en gruppe. Er du først meldt ind i vagten, kan du ikke blive andet.

Skriver
Som skriver udfører du et vigtigt job, da det ikke er alle i byen der kan læse og skrive. Du er den der skriver breve for de rige, eller læser breve op for de knap så rige. Du er ansvarlig for at breve sendes frem og tilbage fra byen til de omkringliggende områder og du ved som regel meget om hvad der foregår, da du læser mange private breve. Er du først skriver kan du som hovedregel ikke blive andet.

Tømrer
Som tømrer er det dig der har ansvaret for at bygge huse i byen og dig der har ansvaret for at reparere dem. Det er også dig der laver møbler til indbyggerne, og dig der laver de fleste ting i træ. Afhængig af tømrerens dygtighed kan personen være rig eller fattig, og det er også tømrerens dygtighed der afgør hvor populær han er. Er du først blevet tømrer kan du ikke pludselig blive noget andet.

Jæger
Jægeren, eller jægerne, udfører et vigtigt job i byen da det er dem der sørger for kød til indbyggerne. Er jægerne ikke gode nok går byen svære tider i møde. Rollen er udfordrende, og vil kræve at du bruger meget tid i den omkringliggende skov. Er du først jæger kan du ikke blive andet.

Krovært
Kroværten er ansvarlig for byens samlingspunkt, nemlig hans kro. Ofte holder borgerne af kroværten, medmindre priserne i hans kro er urimelige. Som krovært er du ikke som sådan låst fast på dette arbejde, men det er næppe sandsynligt at en krovært sælger sin kro og tager et andet erhverv.

Bager
Bageren i byen er en travl person og ikke en der sover dagen væk. Det er et hverv der giver penge, hvis man kan sit arbejde. Som bager kan du heller ikke pludselig vælge at blive noget andet.

Købmand
Hvis du spiller købmand er det kun en rolle du kan spille ind imellem, for en købmand rejser rundt mellem mange byer og sælger og køber varer. Det er en omvandrende person, som ofte bærer ligeså mange informationer som varer. Som købmand kan du ikke vælge nogen anden titel.

Skjald
En skjald er den der giver liv og fest i byen. Skjalde synger, danser, gøgler og underholder borgerne. De har sjældent nogen penge og ingen fast bopæl, men lever af hvad de kan få. Det kræver at du kan lide at underholde andre og få opmærksomhed, for det er skjaldens mål at være i centrum. Er du først skjald kan du ikke blive andet.

Tyv
Som tyv lever du risikabelt, for hvis dit tyveri opdages risikerer du at miste fingre, hænder eller måske livet. Du vil typisk have et andet erhverv, og kun forsøge at stjæle hvis du er i nød. Hvis du spiller som tyv accepterer du at din rolle kan blive lemlæstet eller dræbt, hvis tyveriet opdages.
Låst