Din første karakter

Læs reglerne for forumet og find hjælp til hvordan du spiller rollespil her i dette forum.
Brugeravatar
Rahsna
Spilmester
Indlæg: 2495
Tilmeldt: lør 6. maj 2006 15:37
Geografisk sted: Fyn, Danmark
Kontakt:

Din første karakter

Ulæst indlæg af Rahsna »

Denne guide er skrevet med henblik på nye medlemmer der ikke aner hvad de skal gøre af dem selv og hverken har styr på det ene og andet. Guidens formål er at genskabe overblikket og hjælpe folk med at skabe deres første rolle. Selvfølgelig vil der altid være nogen der har mere brug for hjælp og disse skal være hjertelig velkommen til at spørge os om hjælp.

Indledning - Til dem som overhovedet ikke ved hvad er hvad og hvor de skal skrive. Har du bare brug for at vide hvordan du skal lave din rolle, så fortsæt blot til næste afsnit.

Inden vi går igang. Lad os få det på det rene: rolle = karakter og omvendt.

Endnu en gang velkommen til vores rollespilsunivers, bedre kendt som Néveri. Néveri er verdenen vi spiller i og Moranien er det land eller rige vi spiller i; Med enkelte, sjældne undtagelser.
Denne verden er fyldt med mennesker, varulve, højelvere, dværge, kaosvæsener, hellige ulve, Shiraer, skovelvere, orker, gobliner, drager, sortelvere og mange guder at tilbede. Guderne minder meget om jeres græske guder.
I denne verden kan du gøre lige hvad du altid har drømt om, om det er at rende rundt som en tyv i hovedstadens vinterkolde gyder, eller prøve at overtage verdensherredømmet i Néveri.

Ligesom i den rigtige verden er der dog regler man skal følge alt efter hvor meget magt man har i vores univers og det er hovedsageligt her at det begynder at blive kompliceret for vores spillere.

Derfor har vi valgt at sige at ønsker man at spille noget stort, følger også et stort ansvar og vi har så valgt at vurdere om man kan udfylde det ansvar, hvis man kan opfylde nogle krav.

Din første karakter
Det eneste vi kræver af dig som grøn spiller er:
 • At din karakter har et navn,
 • har en eller flere guder at tilbede (du kan godt vælge at din karakter ikke skal tilbede en gud )
 • Og en baggrundshistorie på mindst 100 ord eller ca. 500 tegn.
  • BG'er under 485 tegn godkendes ikke.
Eksempel på udfyldt skema:
Navn: Kristian Vakla
Race: Menneske
Køn: Mand
Guder: Avus

Baggrundshistorie
Som barn levede Kristian sammen med sin moder og fader. Hans to søskende var flyttet hjemmefra i en tidlig alder. Det var snart også hans tur og han vidste at det ikke ville blive helt uden problemer. Hans søskende havde jo sat et urimelig standard og der herskede ingen tvivl om at Kristians forældre forventede det samme af ham. Dagen ville snart oprinde hvor det var tid til at bevise over for hans forældre at han var en mand og var klar til at leve for sig selv. Men om han ville klare det og hvor han skulle tage hen, skulle det lykkes ham, havde han ikke overvejet.
Så simpelt kan det gøres. Dette lægger både op til en karakter alle kan møde og der er masser af plads til udvikling. Din karakters baggrund gør dem til den de er og uden én vil du have svært ved at finde ud af hvordan din karakter skal opføre og udvikle sig.

Derfor er det også vigtigt at have en dyb BG. Jo mere dybde din BG har, jo flere detaljer kan du (og andre) læse om og skabe spil på. Tag Paqs bog som eksempel. Den fortæller om det meste hun har oplevet igennem sit liv og hvordan det har udviklet hende og gjort hende til det hun er i dag. Det er dét der er selve grunde idéen med en BG. Nemlig at give dig og andre nok information om denne karakter til at man kan forestille sig at de rent faktisk har oplevet alt det deres alder svarer til og har minder der skaber deres personlighed ud fra det.

Få din første karakter godkendt.
Når vi godkender ser vi på fire ting. (Bliver jævnligt vedligeholdt)
Vi læser det hele, men ligger mest vægt på disse fire punkter.
 • Om din karakter tilbeder en gud
  • Hvis du ikke vælger en gud, så vil guderne hurtigt gøre livet meget surt for din karakter [nogensinde hørt om konstant uheld;)?] eller de vil prøve at tvinge din karakter til at vælge en.
 • Din rolles baggrund. Bla. Længde og kvalitet af denne.
 • Om det der står passer med det spille niveau du ligger på (Pt. Grøn, Orange eller Rød)
 • Om det der står passer med Néveris spilleunivers.
Når du har fået udfyldt dit skema så send det til godkendelse. Mere om hvordan du gør det og generelt andvendelse af vores PG finder du i et andet indlæg. Dit indlæg vil nu være sendt til os til godkendelse. Ingen udover dig vil kunne se karakteren før den er godkendt. Når din karakter er godkendt har vi gjort sådan at du nu kan skrive andre steder en offplay.
Tillykke du er nu klar til at spille sammen med de andre!

Min karakter er godkendt, hvor må jeg spille?
Som grøn spiller kan du spille i de nedenstående områder.
For en komplet, opdateret liste, se Listen over spilleområder og sværdhedsgrader

Andre skove i Moranien
Balon
Calendon
Calendons skove
Halmlan
Halmlans skove
Kroer i Moranien (Camrynn)
Kroer i Moranien (Drolon)
Kroer i Moranien (Halmlan)
Kroer i Moranien (Calendon)
Vesthavet
Låst