Sjælecirklen
Sjælecirklen

Left Scroll Right Scroll
Hjem > Projektet > Projektets historie

2020

Jaric er ved at skrive en bog som foregår i Néveri, forumet bliver aktivt brugt af de 3 spilmestre og alt indhold genvurderes og gøres klar til senere udgivelse på hjemmesiden. De små live rollespil forventes at fortsætte.

Midt 2017 - 2019

Néveri-projektet blev genoplivet og der blev RP'et på forumet.
En kæmpe opdatering til hjemmesiden blev udgivet, som sammenlagde de engelske og danske tekster, og gjorde i det hele taget hjemmesiden brugbar igen. Spilmestrene får også spillet en hel del live mellem 2018 og 2019.

2013 - midt 2017

Projektet har mere eller mindre stået på pause med lidt eller intet spil i denne periode, mens spilmestrene fokuserede med andre ting i sit liv.

2012 - 2013

I disse år var der rigtig meget, der ændrede sig.

Vi slog os sammen med Rollespil-Bornholm og rev os løs af det igen, da det krævede en næsten fuldkommen nedlæggende af Néveri som vi kendte det i dag.

Vi kæmpede videre med at forsøge at skabe live rollespil på Bornholm, men måtte give op, og erkende, at Néveri live, nok aldrig ville blive et officielt live rollespil pga. dets dystre natur, og det øgede fokus på, at live rollespil mest er for børn i Danmark.

2011

Dette var året hvor vi virkelig fik arbejdet meget på den engelske del af hjemmesiden. Det lykkedes os at oversætter alle de danske tekster i løbet af dette år og sikke et arbejde det var; men takket været Jaric, kom vi igennen det hele, til stor glæde for vores engelske medlemmer.

Dette var også året hvor vores karakter adminstrationsværktøj fik et come-back - nu kendt som Sjælecirklen. Også denne blev fuldt oversat og fik et tiltrængt stor opdatering som ikke mindst tilføjede dagbog-mekanismen.

Men Sjælecirklen var ikke det eneste der fik en tiltrængt opdatering, 2011 var også året hvor vi udgav vores 9. version af Néveris hjemmeside, som indeholder vores årlige ændring af logo - til altid at reflektere Néveris nuværende tilstand - social netværk integration og et forbedret design af top og side menuerne.

2010

Rahsna besluttede sig for at Néveri-gruppen skulle kaldes Néveri-projektet, og det store projekt blev delt op med en masse underprojekter som nu er spilmestrenes røde tråd til hvad der hele tiden skal lave i de mange underprojekter Néveri-projektet består af. I slutningen af 2009 og starten af 2010 valgte BFRF at skifte til et helt andet univers og Néveri-projektet blev derved 100% ejer af alt materiale der nogensinde har eksisteret, og deres univers blev således 100% deres eget.
I slutningen af 2010 gik vi af nye veje for at skaffe nye spillere, men også for at lære af andre lignende grupper. Bla. oprettede vi sider på Twitter og Facebook og fik forstærket vores engelske del af projektet

2009

I slutningen af 2009 skete det forunderlige, at BFRF, som nu havde skiftet navn til Bornholms Rollespil, totalt skiftede univers og nu ikke længere spillede i Moranien. Dermed er Néveri-gruppen de eneste, der benytter dette univers i deres rollespil.

2008

En gang i 2008 tog de tre spilmestre initiativet til at rode bod på den forvirring de havde skabt ved også at kalde deres univers for "Moranien" Og en gang for alle tog de afstand fra BFRFs univers ved at omdøbe universet til Néveri. Med omdøbningen kom mange, mange store ændringer. Moranien-sitet blev lukket ned og resterne overført til Moraniens Univers, nu omdøbt til Néveri ved navneskiftet. I slutningen af 2008 fik spillerne også de første tegn af interesse fra andre spillere - Hvilket aldrig havde været deres mål.
De første nye brugere på forumet havde det ikke nemt, og Rahsna brugte adskillige timer og sikkert også dage på at omstrukturere, skrive ned om universet og skrive regler til forumet, da mange af de spillere der kom, slet ikke kunne følge med i måden de tre spilmestre anvendte forumet på, eller de høje krav spilmestrene satte for at andre kunne være med. Resultatet blev nogle guides der forklarede hvordan tingene foregik for nye medlemmer, Rahsna fik en af de nye brugere til at godkende det, og så havde de, uden at vide det, godkendt den spæde start af hvad der senere ville blive til Néveris regler. Med to nye spillere og problemet endnu ikke løst, indså Rahsna dog at der var brug for mere end blot lidt guidelines. Derfor gik han i gang med at omskrive og dokumentere ALT der der var brug for på forumet. Før det havde der ikke været nogle egentlige regler, men nu var det altså desværre blevet en nødvendighed med stigende interesse udefra. Forumet blev delt op i det man i dag kender som grønt, orange og rødt niveau for rollespilsområderne, og der blev skrevet krav for hver spiller-niveau. Denne omfattende handling kostede dog Néveri nogle spillere og selv i dag er der ikke mange spillere på Néveris forum. På forumet fik spillerene, som før var kendt som admins, nu navnet spilmestre i stedet.

2007

Ca. et halvt år efter alt live-interesse var gledet ud af folket i byen hvor de nu boede, kom en ny hjemmeside til live, baseret på gruppens udvidede Moranien-univers fra BFRF - passende kaldet "Moraniens Univers".

2006

Jo mere tid der blev brugt på forumet, jo mere energi blev der lagt i udbygningen af det univers der lå bag. Nogle enkelte i lokalbefolkningen nær deres hjemby viste interesse i de tre spilmestres univers. Der kom planer om at udvide projektet til også at understøtte liverollespil bygget over gruppens univers. Der blev oprettet en hjemmeside til dette formål og projektet modtog da også en smule medieinteresse. Succesen med liverollespillet varede dog kun et års tid, og spilmestrene måtte snart opgive den idé da det viste sig mere besværligt at omdanne et rollespilsunivers fra forum til live-version end de først havde troet.

Efter deres nederlag trak gruppen sig tilbage som aktive spillere i live arrangementer. Det eneste de nu deltog i var det årlige 48-timers rollespil der var på Bornholm.

2005

I midten af året stopper Jaric og Rahsna med liverollepil hos BFRF (Bornholms Fantasy Rollespils Forening) efter de begge flyttede. Der går ikke lang tid før Jaric Rahsna og Sündir- En tredje spiller hvis fantasi og måde at anvende inspirationskilder på sjældent er set - får deres eget rollespils forum online og er klar til at fortsætte spillet i det univers de elsker. Jaric, som havde været med til at skrive halvdelen af de tekster der dengang udgjorde BFRFs univers, og Rahsna som havde bidraget stort med idéer og al den hjælp han ellers kunne grave op for BFRF, gjorde at de kunne tillade sig at tage det bedste fra BFRF og smide resten væk og derved skabe deres egen rollespilsgruppe som i første omgang kom til at hedde .. Moranien i stedet for BFRF. Alle tre spilmestre tog det de bedst kunne lide fra BFRFs univers, og smedede det sammen med deres egne idéer.

2004

Den spæde start på Néveri-projektet [Den gang kendt som Moranien-gruppen] begynder da Jaric og Rahsna deltog i et 24-timers live rollepil i september måned 2004.

Sidst opdateret: Den 26. Jan. 2020 klokken. 17:18

© Copyright Néveri 2021