Velkommen

Det er her at alle rollespillere kan mødes uden for spillet og skrive om hvad de ellers har lyst til, hvad interesserer dem og alt sådan noget.
Det er også her du introducerer dig selv hvis du er ny.
Brugeravatar
Rahsna
Spilmester
Indlæg: 2379
Registered for: 14 years 11 months
Geografisk sted: Bornholm, Danmark
Kontakt:

Velkommen

Ulæst indlæg af Rahsna »

Velkommen til! Her er en guide til hvordan vores forum sådan nogenlunde virker. Vi har delt det op i flere indlæg, så det er mere læsevenligt =)

Noget af det vi skriver her, lyder måske dumt eller uretfærdigt for dig, men husk på, der ligger 15 års frivilligt arbejde bag Néveri og vi har skrevet tingene for at det arbejde kan blive ved med at være fedt at deltage i, skrive videre på og bygge ud. Det er alfa og omega at det er sjovt, udfordrende og spændende at være i Néveri 😄

Termer
Levende fortælling
De fortællinger vi skriver på forummet, kalder vi for "levende" fordi, vi skaber noget "fælles tredje" som hverken er vores, eller dit, men som opstår i rummet mellem os. En fortælling, der lever uafhængigt af os, dog kun i kraft af at vi alle bidrager.

Dark fantasy
Det er genren på den slags levende fortællinger vi skriver. Det er nemmere at forklare, hvis det deles op.

Fantasy
Bruges ofte til at beskrive en fantasiverden a la Tolkiens Midgaard. Fantasy foregår oftest i noget der minder om middelalderen, og det er også tilfældet med Néveri.

Dark
Dark eller dyster fantasy indeholder ofte intriger, (utrolig meget) vold med blod samt tortur og andre voksenemner, der kan have en bekymrende påvirkning på yngre deltagere. Derfor er forummet ikke for børn eller unge, men udelukkende voksne. Du må oprette en bruger efter du er fyldt 18, men vi anbefaler at du kun deltager i psykisk hårdt spil hvis du er 22 eller ældre, da psyken er det sidste der færdigudvikles - Så fik du også lige noget videnskab med 🧐

Néveri er et meget mørkt univers og håndterer ofte emner som død, afmagt, had, tortur, slaveri og usunde mængder blodsudgydelser - Det er ikke en ansvarsfraskrivelse - det er bare fakta 😅 Og de beskrivelser der er på dette forum, er yderst grafiske, selv om der ikke er noget billede.
~ Og hvis du tror ord ikke kan skade dig, så spørg blot Paq, for hun ved, at tungen er skarpere end sværdet 😉

Inplay/Offplay + Ingame/Offgame
Engelske ord, som bruges til at fortælle om det man skriver skal fortolkes som en del af spillet eller ej. Inplay/Ingame er inde i spillet og offplay/offgame er ude af spillet. Alt i "Inplay"-delen af forummet er som udgangspunkt inde i spillet, men får man brug for det kan man indikere en besked til andre spillere, ved at omgive det af dobbelte paranteser: (( Tekst ))

RP/RP'e/RP'et
RP = Roleplay = Rollespil. Vores forum er mere end blot rollespil, da vi har et langt større fokus på at skrive en fortælling i fællesskab og forventer det samme af alle der ønsker at deltage. Man udser sig dog en karakter eller rolle at deltage i en levende fortælling med, men det er jo bare sådan en fortælling oftest virker - altså ved at tilføje karakterer, der kan give noget mere liv eller spænding til en fortælling 🤓

Brugeravatar
Rahsna
Spilmester
Indlæg: 2379
Registered for: 14 years 11 months
Geografisk sted: Bornholm, Danmark
Kontakt:

Re: Velkommen

Ulæst indlæg af Rahsna »

Læs på lektien inden du deltager
I inplay-delen af forummet er dét der står, officielt det der gælder - Så skriv seriøst, men vær glad og hav det sjovt med dine medforfattere imens. Et venskabeligt bånd til andre, du spiller med, giver kun bedre levende fortællinger :)

Vi har brugt uanede timer på at skrive vores helt egen kultur til vores elvere, varulve, vampyrer osv. og derfor ville vi blive utrolig glade hvis du læste lidt om det væsen du vil spille, inden du springer ind.

Nogle væsener har komplicerede adfærdsmønstre, som endnu ikke er beskrevet på hjemmesiden, så kun dem, der virkelig - virkelig tager det seriøst, kan få lov at spille dem på forummet. Du er dog velkommen til at skrive dine egne levende fortællinger udenfor forummet og spille lige hvad du har lyst til. Du er også velkommen til at indsende dem til vores samling, hvis du har lyst til at dele dem.

Brugeravatar
Rahsna
Spilmester
Indlæg: 2379
Registered for: 14 years 11 months
Geografisk sted: Bornholm, Danmark
Kontakt:

Re: Velkommen

Ulæst indlæg af Rahsna »

Sådan opretter du en ny levende fortælling i Néveri
Inplay-forummet er delt op i riger.
Moranien er dét rige, vi kender mest til, og som vi derfor skriver mest i.

Når du har fundet den del af Moranien du vil starte din fortælling i, kan du i nogle tilfælde vælge et præcist område. F.eks. i områdes by eller skov. Man opretter et nyt emne med titlen på fortællingen og når handlingen er slut, låses det.

Fortsættelser
Vandrer rollerne i fortællingen videre til et nyt område, skriver man videre i det nye område.

Undtagelser
Man nøjes med at lave emner i de områder, hvor der er handling. Så hvis din rolle f.eks. rejser fra Correntain til Dødens marker, med en overnatning i Calendon, behøver du ikke oprette emner i Correntain og Calendon, hvis det blot er for at sige, at de har været der. Det kan jo skrives som en del af fortællingen 😉

Går roller ud og ind af et område, der ligger lige udenfor, er det heller ikke nødvendigt at skifte område. Det er først, hvis hele handlingen flytter.
F.eks. kan et emne, hvor det meste foregår inde i Calendon, sagtens afsluttes udenfor dets mure, uden at flytte til et nyt emne. Men hvis afslutningen indeholder en stor begivenhed, der f.eks. ændrer på dets udseende, (brænder en kro ned, smadrer en skovelverhytte - vi nævner ingen navne) så bør man nok skrive dét dér, hvor det skete.

Brugeravatar
Rahsna
Spilmester
Indlæg: 2379
Registered for: 14 years 11 months
Geografisk sted: Bornholm, Danmark
Kontakt:

Re: Velkommen

Ulæst indlæg af Rahsna »

Pro-tips
Rollehåndtering
Jo flere levende fortællinger du deltager i, jo flere roller vil du formodentlig have lyst til at skabe. Det kan blive svært at holde styr på det hele, så vi har lavet et rolleværktøj til dig, der bare elsker at nørde med den slags.

Skriv in- og offgame tidspunkter
Nogle af os skriver hvornår en levende fortælling starter og hvornår den fortsætter, hvis historien deles op. Det gør det nemmere at holde styr på sine roller og hvornår hvad skete. Néveri har eksisteret i over 15 år, så vi ved, at det med tiden bliver svært at huske den slags 😅
Du kan vælge at skrive dato fra den virkelige verden, skrive i Néveri tid eller begge dele. (Standard er begge dele)
  • Virkelig tid: Fredag, den 3. april 2020
  • Néveri tid: Fenpas, den 3. dag i Falkeøjes tegn, år 3466
Eksemplet ovenfor giver det største overblik men kan sagtens udelades, når det tidspunkt du skriver det, passer med det tidspunkt fortællingen fortsætter.

Deadlines og tidspunkter
Hvis dit plot indeholder deadlines, f.eks. at der skal ske noget specielt på specielle tidspunkter af året, og du vil have mere tid, til at få det til at passe sammen, kan du skrive et løst tidspunkt som "Denne del foregår i januar måned 2020 / De første dage i Sheekas tegn, år 3466" 🙂

Få levende fortællinger til at hænge sammen
Eftersom vi nogle gange deler fortællinger op i flere områder i Néveri, kan det være svært at finde ud af hvor fortællingen forsætter. Derfor er det god stil at linke til næste del af fortællingen, efter denne er skrevet. F.eks. skrives første del af fortællingen og det første indlæg af anden del. Derefter kopieres link på anden del fra browserens adressefelt og indsættes nederst i sidste indlæg, i første del af fortællingen.

Dem der ønsker at forbinde fortællinger både for- og baglæns, er velkomne til at gøre dette.

Gør det nemt at binde fortællinger sammen: Brug vores skabelon
Jeg bruger selv nedenstående skabelon, men det står enhver frit for at gøre som de selv lyster 😎
Tryk "Vælg alt" og kopier det til det indlæg du skal forbinde, og så er det meste af arbejdet gjort for dig.
Du skal bare erstatte al Place_Holder-tekst, med det som placeholderteksten beskriver.
(Mellemrummene i skabelonens indhold skal være der for at give nok plads til tekst før eller efter skabelonindholdet.)

Indledning + Tidspunkt for fortælling
- Placeres i toppen af en fortælling

Kode: Vælg alt

[i]Mobil_RP_Eller_Chat_RP_Nævnes_Her
Evt_Prolog
Fortællingen foregår X. MÅNED YYYY / Shalan_Dag_i_Ugen, den X. dag i Gudens_Navn_Med_Eje_S tegn, år 34YY.[/i]
[hr][/hr]Fortsættelse m. link til næste del af fortælling
- Placeres i bunden af en fortælling

Kode: Vælg alt[hr][/hr]
[i]Evt_Epilog[/i]
[b]Fortællingen fortsætter i OMRÅDE: [url=Link_Til_Næste_Fortælling]Navn_På_Næste_Fortælling[/url][/b]
Genoptagelse m. link tilbage til forrige del af fortællingen + Tidspunkt for fortsættelse
- Placeres i toppen af den nye fortælling

Kode: Vælg alt

[b]Fortsættelse af [url=Link_Til_Forrige_Fortælling]Navn_På_Forrige_Fortælling[/url][/b]
[i]Denne del af fortællingen foregår X. MÅNED YYYY / Shalan_Dag_i_Ugen, den X. dag i Gudens_Navn_Med_Eje_S tegn, år 34YY.[/i]
[hr][/hr]
Brugeravatar
Rahsna
Spilmester
Indlæg: 2379
Registered for: 14 years 11 months
Geografisk sted: Bornholm, Danmark
Kontakt:

Re: Velkommen

Ulæst indlæg af Rahsna »

Lidt ekstra hjælp

Låst

Tilbage til "Generale diskussioner"