Sjælecirklen
Sjælecirklen

Left Scroll Right Scroll
Hjem > Universet > Væsnerne

Forord om Néveris væsner
Ved Adarius Meldi
Calendon - år 3450


Efter at have tegnet og udgivet kortet over Moranien ville jeg slappe af i et par år. Men kort efter udgivelsen af kortet skete det en aften at kongen fik et brev der skulle vise sig at ændre mine fremtidsplaner meget drastisk. Brevet beskrev hvordan en handlende havde set noget ganske interessant på mit kort og læst hvilken fantastisk kort distance der egentlig viste sig at være til Tai Øerne. Men dette var jo ikke helt sandt, for jeg havde, skønt jeg nødigt indrømmer dette, lavet en fejlberegning som ville koste mig dyrt.
Den handlende havde forberedt sig grundigt til den hårde tur, med halvtreds mand og utallige råvare. Han havde mistet det hele til søs og var nu så fattig at han måtte leve i Calendons slumkvater. Efter at kongen havde beordret sine rådigere til at finde sig denne uheldige mand og få hans historie bekræftet, besluttede Cael Stormklinge derfor at jeg skulle ud på endnu en tur i Moranien som straf. Men denne gang var det ikke for at kortlægge, denne gang var det for at skrive om alle de væsner der lever i Moranien!

Det er dette, I kære læsere, skal til at lære mere om. Alle de forunderlige, nogle magiske og venlige så vel som ondsindede. Igennem disse sider vil I lære meget mere end hvad vise Bartholomæus tidligere har presteret at fortælle. Og inden min rejse er omme, lover jeg jer, ærede læsere, at i vil vide alt, om alle væsner der kan findes i, over, under, og nær ved Moranien som I kan støde på når i vandrer igennem riget. Jeg ønsker jer en fornøjelig aften eller dag, og håber at min straf ikke blot har lært mig en ting eller to, men jer alle.

~ Adarius Meldi
Kortlægger over Moranien og snarlig rejsende raceforsker under hans majestæt Kong Cael Stormklinge.

Sidst opdateret: Den 29. May. 2016 klokken. 16:57

© Copyright Néveri 2024