Sjælecirklen
Sjælecirklen

Left Scroll Right Scroll
Hjem > Universet > Klaner & Ordener > Avia ordenen

(Ordenen i Moranien, ikke hele Néveri)

Ordensleder – mennesker
Avia-Ordenen har en kvindelig ordensleder som er bosat i Calendon. Hendes navn er Mephit og hun er en midaldrende kvinde som har været præstinde hele sit liv. Hun er langsomt steget i graderne, efterhånden som hendes evner udviklede sig. Hun taler de fleste kendte sprog og kan læse endnu flere. Hun er en dygtig heler og en meget brugt jordemoder.

Ordensleder – højelvere
Ordenens leder hos højelverne er en mand ved navn Githyanki. Han er mere end 400 år gammel, og har altid tilbedt Avia. Han fokuserede primært på magi i sin ungdom men har også en omfattende viden om heling. Han er god til at mægle mellem de forskellige ordener hvis de er uenige om noget.

Hvilke personer er medlemmer? Deres stilling i samfundet, titel/arbejde osv.
Der er forskellige personer som er medlemmer i ordenen, der er kun få krigere og et klart overtal af læger, helere, præster, urtesamlere, jægere og andre personer som fokuserer på naturen og på at hjælpe andre. Mange af dem har studeret i mange år og kan op til flere sprog og har mange forskellige egenskaber. En del af dem har en høj status i samfundet, hvilket afspejler Avias høje stilling i gudernes samfund. Nogle medlemmer fokuserer på arbejdet i ordenen og bor enten i ordenens bygninger eller rejser rundt i Moranien for ordenen mens andre lever deres normale dagligdags liv og blot betaler til ordenen og møder op i templet ind imellem. Hvad angår racer er det mest mennesker og højelvere som er medlemmer, enkelte skovelvere er med, men ingen orker, gobliner eller sortelvere. Enkelte dværge kan være at finde.

Rang i ordenen
Ordenen har to øverste ledere, da den fungerer med to hovedsæder. De øverste ledere er ypperstepræster / præstinder. Under dem kommer almindelige præster i hovedsædets bygninger. Dernæst munke i enkelte mindre templer og omrejsende præster, eller præster i små landsbyer. Dernæst almindelige ordensmedlemmer, og deres eventuelle tjenere. Men rang er ikke noget, man går specielt op i indenfor denne orden og det er ikke populært at beordre andre ordensmedlemmer rundt, fordi man mener at man selv har en højere rang.

Ordenens bygninger
Ethvert Aviatempel eller kloster tilhører ordenen. Templerne er udført i lys stil, og de er altid åbne for rejsende. Naturligvis bryder Avias symbol indgangen til bygningerne. Enkelte klostre er også lavet som helingscentre hvor enhver syg eller skadet person kan få hjælp, uanset status eller penge. Ind imellem kan man også få lov at studere i Avias bygninger, hvor massive biblioteker er at finde, hvis man er heldig. Disse biblioteker er værdifulde og kun de værdige, der kan få noget ud af bibliotekernes bøger, tilbydes adgang.

Hvor ligger ordenens hovedsæde, hvis der er et
Ordenen har som tidligere sagt to hovedsæder, et i Correntain for højelverne og et i Calendon for menneskene. Ordenens to ledere holder en tæt kontakt, på trods af det til tider kølige forhold mellem kong Tharqauin og kong Stormklinge. I begge byer består hovedsædet af et tempel med daglige tjenester for Avia, et bibliotek med ordenens samlede viden og et helingscenter. Alle der arbejder i templet får ikke løn, men et gratis hjem og mad.

Hvad er ordenens mål/prioriteringer
Ordenen arbejder generelt for fred i Moranien, også fred med de racer Avia ikke bryder sig om. Hvis de kan forhandle med sortelvere eksempelvis, gør de hellere det end at søge krig og ufred. Enhver syg eller skadet person får hjælp, hvis de ærligt søger det. Ordenen ønsker at alle skal have adgang til viden, ligegyldigt hvad det er viden om. Der er en overvægt af kvinder i ordenen, og derfor har Ordenen et særligt fokus på at hjælpe kvinder af alle racer, og også eventuelle gadebørn, der ellers er ilde set. Ordenen har ikke som prioritet at arbejde sammen med andre ordener men holder sig mere for sig selv. Naturligvis kæmper også denne orden mod kaos, men på sin egen måde – ved at forkynde fred og få personer til at tilbede Avia.

Eventuelle sange
AviaOrdenens afskedssang

Eventuelle specielle ritualer
Ingen endnu.

Sidst opdateret: Den 1. Jun. 2016 klokken. 09:06

© Copyright Néveri 2023