Sjælecirklen
Sjælecirklen

Left Scroll Right Scroll
Hjem > Universet > Skrifter > Calendons Bibliotek > Familien Dal

Ved Pera Blomsterdal
Skriver ved Kongens hof
Calendon Bibliotek - år 3450


Familien Dal stammer tilbage fra gudernes krig. En mægtig kriger ved navn Kristoffer Møllersøn blev under krigens sidste år en nær ven af en af menneskenes helte, Calen Stormklinge.
Da krigen endte blev Calen kronet til konge, og en af hans første handlinger var at slå Kristoffer Møllersøn til ridder, og dermed gøre ham adelig. Han fik tilføjet navnet 'Dal' som bevis på sin nye status, da flere soldater allerede havde givet ham dette tilnavn efter han havde reddet dem fra et baghold i en dal.
Han giftede sig nogle år senere med kongens ældste datter, Brigitta, og han fik som hendes medgift et lille gods udenfor kongens nybyggede hovedstad, Calendon.
Her trak han sig tilbage med sin hustru, og med tiden fik de tre sønner. Alle tre voksede op og blev mægtige krigere, men da faderen døde kunne de ikke enes om hvem der skulle arve ham, og mere vigtigt, hvem der skulle arve hvad.
Den førstefødte søn, Xanthes, ønskede faderens formue, så han kunne bruge pengene på sine talrige rejser rundt i riget efter viden.
Den anden søn, Exos, ønskede faderens gods, for at han kunne leve der og udbygge sin forretning, for han var handlende.
Den tredje søn, Petrix, ønskede faderens uvurderlige samling af bøger, for at kunne fordybe sig i studier.
Derfor delte de arven op i disse tre dele, og valgte at dele Dal familien op i tre dele, ligeledes. Den ældste søn valgte navnet Rosendal, fordi han mente at hans rejser og den viden, han vandt sig, var smuk men dog med torne.
Den anden søn kom til at hedde Skovdal, fordi godset han boede på, var omgivet af skov, og fordi han altid tilbragte meget tid i naturen og sammen med elverne, der dengang boede i samme område.
Den tredje søn valgte navnet Blomsterdal, fordi blomster mindede ham om fred og fordybelse.
De tre sønner levede således hver for sig, og fik hver for sig sønner og døtre der førte slægten videre i mere end 300 år.
Rosendal udviklede sig fra opdagelsesrejsende til rådgivere, og senere magikere. De forblev dog altid ved Stormklnge-slægtens side.
Skovdal blev handlende, som regel med noget der interesserede adelen, og deres formue voksede støt. Det var Skovdals gren af familien, der på et tidspunkt solgte det fornemme gods tilbage til kongen, der rev det ned og anlagde det, der nu er Calendons officielle gravplads.
Blomsterdal blev skrivere og undervisere på Calendons Universitet.

Nu, mere end 300 år senere, er alle tre grene af Dal familien stadig i live, og alle har stadig deres adelstitel. Blomsterdal og Rosendal arbejder for kongen, mens Skovdal er handlende, mest i silke og andre fornemme stoffer til den rigere del af Calendons befolkning.
Samtlige medlemmer af alle tre familier er bosiddende i Calendon og er alle loyale mod kongen.

Dermed afsluttes min korte redegørelse for Dal-familien, som ønsket af Calendon Universitets Bibliotek - Afdelingen for AdelsSlægter.

~Pera Blomsterdal.

Sidst opdateret: Den 26. Jun. 2011 klokken. 11:15

© Copyright Néveri 2023